Ciasta, ciasteczka, torty. Bułki, bagietki, ciabatty. Pieczywo białe i razowe. Tradycyjne i nowoczesne. No i zwykły codzienny chleb. Tak żeby, każdy nasz Klient znalazł coś dla siebie. Nasza oferta to ciągłe eksperymenty – niektóre się nie przyjmują – a inne zostają w ofercie przez wiele lat. Po to, żebyście Państwo mogli jeść smacznie i zdrowo.
Nie do wiary, że to już ponad ćwierć wieku… Przez te wszystkie lata jesteśmy obdarzani przez Państwa zaufaniem i nieustająco cieszymy się, z każdej pochwały czy tej przekazanej przy ladzie czy przez na Google :). Tak, jak dwadzieścia pięć temu chcemy pozostać firmą lokalną, tak żebyście mówili Państwo o nas NASZA PIEKARNI.
Cel jest jeden: zadowolenie naszych Klientów. Prowadząc naszą piekarnię od wielu lat mamy przekonanie, że produkowanie pieczywa ZDROWEGO i SMACZNEGO jest najważniejsze. Cały czas ulepszamy nasze produkty i szkolimy naszych pracowników, żeby produkt, który Państwo otrzymacie był najwyższej jakości.
Dział w przygotowaniu
Dział w przygotowaniu
Chleb jest zwany pokarmem dla mózgu! A to dlatego, ze zawiera węglowodany złożone, które są najlepszym źródłem energii. Właśnie dlatego Francuzi nazywają chleb „pokarmem dla inteligencję”.
Istnieje kilka różnych wersji legend dotyczących tych rogalików. Według niektórych przekazów, croissanty wynaleziono na krótko po zakończeniu oblężenia Wiednia w 1683 roku. Podobno to polski szlachcic, szpieg i dyplomata Jerzy Franciszek Kulczycki, właściciel kawiarni „Zur blauen Flasche”, namówił właściciela pobliskiej piekarni, Petera Wendela, by zaczął wypiekać bułeczki w kształcie półksiężyca, aby upamiętnić zwycięstwo nad tureckimi wojskami.
Pomimo wielu oficjalnych informacji i skojarzeń – sławna francuska bagietka wcale nie wywodzi się z Francji, lecz z… Austrii. To tam powstał pierwszy piec, który mógł wypiekać długą (zazwyczaj ok.1 m) bułkę. I to właśnie Austriacy zarazili Francuzów miłością do podłużnych i chrupiących bułeczek.
Jak to często bywa, na najlepsze rozwiązania wpada się przypadkiem. Nie inaczej było z zakwasem. Pozostawione niegdyś na słońcu ciasto zwiększyło swą objętość, co dało do myślenia nieco roztargnionemu piekarzowi. Postanowił wykorzystać to doświadczenie w piekarni i jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę!
Jedna z najbardziej popularnych w Polsce bułeczek, przywędrowała do nas z Austrii. Już w 1760 r. gościła na bankietach cesarzowej i ponoć nawet nazwę zawdzięcza cesarzowi (z niem. Kaiser).
Charakterystyczne dla kajzerki są nacięcia – w krakowskich piekarniach spotkamy się z kajzerkami z 4 nacięciami, zaś w Warszawie z pięcioma.
Otrębusy
ul. Wiejska 21
PIEKARNIA CUKIERNIA DELIKATESY
538 930 236
Pn-Pt: 6.00 – 21.00
Sobota: 6.00 – 17.00
Warszawa
ul. Głębocka 15
CH ATRIUM TARGÓWEK
532 809 250
Pn–Sb: 8.00 – 21.00
Nd handlowa: 10.00 – 18.00
Warszawa
ul. Odkryta 4
538 079 290
Pn–Pt: 7.00 – 20.00
Sobota: 7.00 – 15.00
Warszawa
ul. Grochowska 131
538 079 759
Pn–Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 7.00 – 15.00
Warszawa
ul. Słomińskiego 6 lok. 35
METRO DWORZEC GDAŃSKI
538 079 267
Pn–Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 7.00 – 16.00
Warszawa
ul. Czerniakowska 46
538 072 160
Pn-Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 7.00 – 16.00
Warszawa
ul. Twarda 66
538 079 275
Pn-Pt: 6.00 – 18.00
Sobota: 7.00 – 14.00
Warszawa
ul. Kasprzaka 24
538 079 317
Pn-Pt: 6.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 14.00
Warszawa
ul. Połczyńska 4
CH FORT WOLA
882 567 357
Pn–Pt: 8.00 – 21.00
Sobota: 9.00 – 21.00
Warszawa
Aleje Jerozolimskie 148
CH ATRIUM REDUTA
532 809 556
Pn–Sb: 8.00 – 21.00
Nd handlowa: 10.00 – 18.00
Warszawa
ul. Łopuszańska 22 lok.I 19
CH ŁOPUSZAŃSKA 22
539 959 487
Pn–Sb: 8.00 – 21.00
Nd handlowa: 9.00 – 21.00
Warszawa
ul. Skoroszewska 46
538 079 763
Pn-Pt: 6.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 14.00
Warszawa
ul. Surowieckiego 2
538 079 332
Pn–Pt: 6.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 15.00
Warszawa
ul. Rzeczypospolitej 6
734 737 242
Pn-Pt: 7.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 14.00
Piastów
ul. Warszawska 3
KAUFLAND
538 930 374
Pn-Sb: 6.00 – 21.00
Nd handlowa: 9.00 – 19.00
Pruszków
ul. Kopernika 1
538 079 297
Pn-Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 7.00 – 16.00
Pruszków
ul. Kraszewskiego 7
538 079 298
Pn-Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 7.00 – 16.00
Pruszków
ul. Henryka Sienkiewicza 19
CH NOWA STACJA
538 079 731
Pn–Sb: 8.00 – 21.00
Nd handlowa: 9.00 – 21.00
Pruszków
ul. Powstańców 5
538 079 756
Pn-Pt: 6.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 15.00
Pruszków
ul. Działkowa 90
538 245 517
Pn–Pt: 6.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 15.00
Brwinów
ul. 11 Listopada 4 F
538 079 736
Pn–Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 6.00 – 14.00
Milanówek
ul. Warszawska 35 A
–
Pn-Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 6.00 – 16.00
Grodzisk Mazowiecki
ul. Bairda 32 A
538 079 694
Pn–Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 6.00 – 16.00
Grodzisk Mazowiecki
ul. Sienkiewicza 46
538 079 693
Pn-Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 6.00 – 16.00
Grodzisk Mazowiecki
ul. Józefa Montwiła
TARG
–
Środa: 5.00 – 13.00
Sobota: 5.00 – 13.00
Tarczyn
ul. Warszawska 67
LIDL
608 454 857
Pn-Sb: 7.00 – 19.00
Sobota: 7.00 – 15.00
Tarczyn
ul. Komornicka 2
–
Pn-Pt: 6.00 – 20.00
Sobota: 6.00 – 16.00
Tomaszów Mazowiecki
ul. Graniczna 55
538 079 752
Pn-Pt: 6.00 – 18.00
Sobota: 7.00 – 14.00
KOMBATANTÓW
Tomaszów Mazowiecki
ul. Kombatantów 10B
538 079 750
Pn–Pt: 6.00 – 18.00
Sobota: 7.00 – 14.00
Tomaszów Mazowiecki
ul. Konstytucji 3 Maja
KAUFLAND
538 079 753
Pn-Sb: 7.00 – 21.00
Nd handlowa: 7.00 – 19.00
KOMBATANTÓW
Tomaszów Mazowiecki
ul. Mościckiego 46
882 923 346
Pn–Pt: 6.00 – 18.00
Sobota: 7.00 – 14.00
Rawa Mazowiecka
ul.
–
Pn-Pt: 0.00 – 0.00
Sobota: 0.00 – 0.00
Sochaczew
al. 600-lecia 39
KAUFLAND
538 079 757
Pn-Sb: 6.00 – 21.00
Nd handlowa: 7.00 – 19.00
Żyrardów
ul. Generała Sikorskiego 28
538 079 749
Pn-Pt: 6.00 – 19.00
Sobota: 6.00 – 15.00
AK Otrębusy Alicja Kalińska spółka jawna | Wiejska 21, 05-805 Otrębusy | tel. 22 758 57 95
NIP: 534 20 35 576 | REGON 014884784 | KRS 0000881084 | BDO 000110484
NR KONTA 65 1240 6292 1111 0010 7496 0704
Pieczywo pszenno-żytnie z dodatkiem mielonej czarnuszki
Składniki: mąka PSZENNA (41,6%), woda, naturalny zakwas (20,0%): (woda, mąka ŻYTNIA), drożdże, naturalny suchy zakwas z PSZENICY durum, sól, mielona czarnuszka.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 952 kJ 224kcal 11,00% |
Tłuszcz | 0,94g *1,30% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,23g *1,20% |
Węglowodany | 46g *17,60% |
w tym cukry | 0,43g *0,50% |
Błonnik | 2,2g *8,90% |
Białko | 6,9g *13,80% |
Sól | 1,5g *25,30% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie
Składniki: mąka PSZENNA (48,9%), naturalny zakwas (28,2%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1087 kJ 257kcal 13,00% |
Tłuszcz | 1,3g *1,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,40% |
Węglowodany | 51g *19,60% |
w tym cukry | 0,7g *0,80% |
Błonnik | 2,8g *11,10% |
Białko | 8,8g *17,60% |
Sól | 1,4g *23,70% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie
Składniki: mąka PSZENNA (45,7%), naturalny zakwas (34,9%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, sól, mąka ŻYTNIA (1,0%).
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1102 kJ 262kcal 13,00% |
Tłuszcz | 6,1g *8,70% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g *3,70% |
Węglowodany | 41g *15,70% |
w tym cukry | 0,6g *0,60% |
Błonnik | 2,7g *10,70% |
Białko | 9,3g *18,60% |
Sól | 1,3g *21,30% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-gryczane
Składniki: mąka PSZENNA (35,0%), woda, naturalny zakwas (14,0%): (woda, mąka ŻYTNIA ), mąka gryczana ciemna (8,4%), kasza gryczana (5,6%), drożdże, sól, miód wielokwiatowy nektarowy.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1019 kJ 241kcal 12,00% |
Tłuszcz | 1,4g *2,10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,50% |
Węglowodany | 47g *18,10% |
w tym cukry | 0,6g *0,70% |
Błonnik | 3,4g *13,80% |
Białko | 8,3g *16,60% |
Sól | 1g *17,20% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo razowo-żytnie z niskim indeksem glikemicznym 44,40
Składniki: mąka ŻYTNIA razowa (26,1%), woda, naturalny zakwas: (woda, mąka ŻYTNIA), mieszanka: (gluten PSZENNY, siemię lniane, ziarno słonecznika, sól, mąka ŻYTNIA, kwas żytni w proszku, cukier), mąka ŻYTNIA (8,8%), drożdże , olej rzepakowy.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 940 kJ 223 kcal 11,00% |
Tłuszcz | 4,8g *6,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6g *3,00% |
Węglowodany | 30g *11,50% |
w tym cukry | 1,7g *1,90% |
Błonnik | 6,1g *24,50% |
Białko | 12g *24,10% |
Sól | 1,5g *25,20% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie z posypką
Składniki: mąka PSZENNA (45,8%), naturalny zakwas (29,0%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, otręby PSZENNE, sól, prażona mąka słodowa PSZENNA.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1060 kJ 250kcal 13,00% |
Tłuszcz | 1,4g *2,00% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,40% |
Węglowodany | 49g *18,90% |
w tym cukry | 0,8g *0,90% |
Błonnik | 3,6g *14,40% |
Białko | 8,6g *17,20% |
Sól | 1,4g *22,80% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie z posypką z ziaren
Składniki: mąka PSZENNA (45,1%), naturalny zakwas (28,6%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, mieszanka ziaren (3,1%): [płatki OWSIANE (35%), siemię lniane (30%), słonecznik łuszczony (20%), płatki ŻYTNIE (15%)], sól, prażona mąka słodowa PSZENNA
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1090 kJ 257kcal 13,00% |
Tłuszcz | 2,2g *3,10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g *1,80% |
Węglowodany | 49g *19,00% |
w tym cukry | 0,8g *0,90% |
Błonnik | 3,4g *13,40% |
Białko | 8,7g *17,30% |
Sól | 1,3g *22,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, soi, dyni oraz nasion chia.
Składniki: mąka PSZENNA (35,1%), woda, naturalny zakwas (15,5%): (woda, mąka PSZENNA), pestki dyni (4,6%), słonecznik (3,4%), SOJA nasiona (3,4%), siemię lniane (3,4%), nasiona chia (3,0%), drożdże, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1209 kJ 288kcal 14,00% |
Tłuszcz | 8,3g *11,80% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2g *5,90% |
Węglowodany | 38g *14,70% |
w tym cukry | 0,6g *0,70% |
Błonnik | 4,4g *17,80% |
Białko | 13g *25,90% |
Sól | 1,5g *25,10% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo żytnio-pszenne
Składniki: woda, mąka ŻYTNIA razowa (24,4%), naturalny zakwas (20,0%): (woda, mąka ŻYTNIA), mąka PSZENNA (19,6%), drożdże, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 930 kJ 220 kcal 11,00% |
Tłuszcz | 1,3g *1,80% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,30% |
Węglowodany | 43g *16,50% |
w tym cukry | 1,2g *1,30% |
Błonnik | 5,3g *21,10% |
Białko | 6,4g *12,90% |
Sól | 1,4g *23,40% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo żytnio-pszenne
Składniki: naturalny zakwas (39,0%): (woda, mąka ŻYTNIA), mąka PSZENNA (21,2%), mąka ŻYTNIA sitkowa (18,6%), woda, drożdże, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 990 kJ 234 kcal 12,00% |
Tłuszcz | 1,3g *1,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,40% |
Węglowodany | 47g *18,00% |
w tym cukry | 1,2g *1,40% |
Błonnik | 4,5g *18,20% |
Białko | 6,3g *12,50% |
Sól | 1,7g *27,60% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami słonecznikiem
Składniki: naturalny zakwas (33,9%): [woda, mąka ŻYTNIA (16,1%)], mąka PSZENNA (28,8%), woda, słonecznik (15,2%), drożdże, sól, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1265 kJ 301kcal 15,00% |
Tłuszcz | 9,1g *12,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1g *25,10% |
Węglowodany | 42g *16,10% |
w tym cukry | 1,2g *21,30% |
Błonnik | 3,4g *13,70% |
Białko | 11g *22,30% |
Sól | 1,7g *27,70% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo tostowe pszenne
Składniki: mąka PSZENNA (59,6%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (8,9%), drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, ocet, mąka SOJOWA.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1285 kJ 304kcal 15,00% |
Tłuszcz | 4,9g *7,00% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g *2,60% |
Węglowodany | 55g *21,00% |
w tym cukry | 1,7g *1,90% |
Błonnik | 2,0g *7,90% |
Białko | 9,0g *17,90% |
Sól | 1,5g *25,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie
Składniki: mąka PSZENNA (43,0%), naturalny zakwas (34,1%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, mąka ŻYTNIA (1,7%), płatki ziemniaczane, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1079 kJ 255kcal 13,00% |
Tłuszcz | 1,3g *1,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,40% |
Węglowodany | 51g *19,40% |
w tym cukry | 0,8g *0,90% |
Błonnik | 3g *12,00% |
Białko | 8,2g *16,30% |
Sól | 1,4g *22,80% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie
Składniki: mąka PSZENNA (45,8%),naturalny zakwas (34,9%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, sól, mąka ŻYTNIA (0,9%)
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1041 kJ 246kcal 12,00% |
Tłuszcz | 1,3g *1,80% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,40% |
Węglowodany | 49g *18,80% |
w tym cukry | 0,8g *0,90% |
Błonnik | 2,8g *11,20% |
Białko | 8,1g *16,10% |
Sól | 1,3g *22,40% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo żytnio-pszenne z siemieniem
Składniki: naturalny zakwas (34,1%): [woda, mąka ŻYTNIA) (16,2%)], woda, mąka PSZENNA (15,2%), mąka ŻYTNIA (13,6%), siemię lniane (8,7%), drożdże, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1010 kJ 239kcal 12,00% |
Tłuszcz | 4,3g *6,10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g *2,30% |
Węglowodany | 40g *15,50% |
w tym cukry | 1g *1,10% |
Błonnik | 4,8g *19,20% |
Białko | 7,8g *15,60% |
Sól | 1,3g *22,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo żytnio-pszenne z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki i sezamu
Składniki: naturalny zakwas (32,0%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, mąka ŻYTNIA (18,0%), mąka PSZENNA (8,0%), słonecznik (4,0%), siemię lniane (4,0%), mieszanka: (suchy zakwas PSZENNY, mąka PSZENNA durum, mąka słodowa PSZENNA, ekstrakt słodowy JECZMIENNY, kurkuma w proszku), drożdże, ziarna czarnuszki (2,0%), sól, posypka: (słonecznik, SEZAM, siemię lniane, płatki ziemniaczane, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra mielona).
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1144 kJ 272kcal 14,00% |
Tłuszcz | 6,6g *9,40% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,65g *3,30% |
Węglowodany | 42g *16,00% |
w tym cukry | 1,5g *1,60% |
Błonnik | 5,1g *20,40% |
Białko | 8,5g *17,00% |
Sól | 1,3g *22,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami
Składniki: naturalny zakwas (38,8%): [woda, mąka ŻYTNIA (18,5%)], woda, mąka PSZENNA (21,3%), słonecznik (4,9%), SOJA nasiona (4,9%), siemię lniane (4,9%), płatki ŻYTNIE (2,8%), sól, prażona mąka słodowa PSZENNA.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1127 kJ 268kcal 13,00% |
Tłuszcz | 7g *10,00% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g *4,60% |
Węglowodany | 39g *15,20% |
w tym cukry | 1,5g *1,70% |
Błonnik | 4,4g *17,7% |
Białko | 10g *20,80% |
Sól | 1g *17,20% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo żytnie, bez drożdży
Składniki: naturalny zakwas (34,5%): (woda, mąka ŻYTNIA), mąka ŻYTNIA, woda, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 921 kJ 218kcal 11,00% |
Tłuszcz | 1,2g *1,70% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g *1,20% |
Węglowodany | 45g *17,50% |
w tym cukry | 1,6g *1,80% |
Błonnik | 4,8g *19,20% |
Białko | 4,3g *8,60% |
Sól | 1,6g *25,80% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie
Składniki: mąka PSZENNA (44,7%), naturalny zakwas (34,9%): (woda, mąka ŻYTNIA), woda, drożdże, sól, mąka ŻYTNIA (0, 9%)
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 123 kJ 265kcal 13,00% |
Tłuszcz | 1,4g *2,00% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,50% |
Węglowodany | 53g *20,30% |
w tym cukry | 0,9g *0,90% |
Błonnik | 3g *12,10% |
Białko | 8,6g *17,30% |
Sól | 1,5g *24,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne
Pieczywo wyprodukowane w Polsce.
Składniki: mąka PSZENNA (53,4%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (10,6%), drożdże , mieszanka: (mąka PSZENNA, słód PSZENNY, mąka SOJOWA, gluten PSZENNY, emulgator: lecytyna rzepakowa; zakwas PSZENNY w proszku), olej rzepakowy, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1221 kJ 289kcal 15,00% |
Tłuszcz | 3,4g *4,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,42g *2,10% |
Węglowodany | 54g *20,80% |
w tym cukry | 0,54g *0,60% |
Błonnik | 2g *8,10% |
Białko | 9,5g *19,10% |
Sól | 1,5g *25,00% |
Pieczywo pszenne
Składniki: mąka PSZENNA (57,5%), woda, drożdże, oliwa z oliwek, sól, gluten PSZENNY.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1085 kJ 256kcal *13,00% |
Tłuszcz | 2,7g *3,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g *2,50% |
Węglowodany | 49g *18,70% |
w tym cukry | 0,16g *0,20% |
Błonnik | 1,6g *6,50% |
Białko | 8,2g *16,30% |
Sól | 1,4g *22,90% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z posypką z ziaren
Składniki: mąka PSZENNA (48,7%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (10,7%), posypka (6,6%): [płatki OWSIANE (35%), siemię lniane (30%), słonecznik łuszczony (20%), płatki ŻYTNIE (15%)], drożdże, otręby PSZENNE, SEZAM, sól, cukier, prażona mąka słodowa PSZENNA.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1310 kJ 310 kcal *16,00% |
Tłuszcz | 4,8g *6,80% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,65g *3,20 |
Węglowodany | 53g *20,50% |
w tym cukry | 1,6g *1,80% |
Błonnik | 5,5g *22,00% |
Białko | 11g *21,00% |
Sól | 1,4g *23,70% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z pestkami dyni
Składniki: mąka PSZENNA (44,5%), woda, dynia pestki (12,6%), naturalny zakwas PSZENNY (8,9%), otręby PSZENNE, drożdże, sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1338 kJ 318kcal *16,00% |
Tłuszcz | 8,1g *11,60% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6g *7,80% |
Węglowodany | 47g *18,20% |
w tym cukry | 1,4g *1,60% |
Błonnik | 4,4g *17,70% |
Białko | 12g *24,50% |
Sól | 1,4g *23,60% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne
Składniki: mąka PSZENNA (57,5%), woda, drożdże, oliwa z oliwek, sól, gluten PSZENNY.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1268 kJ 300kcal *15,00% |
Tłuszcz | 3,6g *5,20% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,46g *2,30% |
Węglowodany | 54g *20,90% |
w tym cukry | 1,9g *2,10% |
Błonnik | 6,1g *24,40% |
Białko | 9,9g *19,90% |
Sól | 1,4g *24,10% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Bułka z mąki graham na naturalnym zakwasie z ziarnami słonecznika
Składniki: mąka PSZENNA (36,2%), słonecznik (14,5%), mąka PSZENNA graham (11,5%), naturalny zakwas PSZENNY (7,2%), drożdże, sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1394 kJ 331 kcal *17,00% |
Tłuszcz | 8,8g *12,60% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1g *5,10% |
Węglowodany | 48g *18,60% |
w tym cukry | 1,6g *1,80% |
Błonnik | 3,9g *15,50% |
Białko | 13g *25,30% |
Sól | 1,4g *22,70% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne
Składniki: mąka PSZENNA (59,0%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (11,8%), drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1268 kJ 300kcal *15,00% |
Tłuszcz | 3,5g *4,90% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,42g *2,10% |
Węglowodany | 60g *23,10% |
w tym cukry | 1,9g *2,10% |
Błonnik | 2g *8,20% |
Białko | 9,3g *18,60% |
Sól | 1,6g *26,40% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z sezamem
Składniki: mąka PSZENNA (57,6%), woda, naturalny zakwas PSZENNA (11,5%), drożdże , SEZAM (2,4%), olej rzepakowy, sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1381 kJ 327kcal 16,00% |
Tłuszcz | 5,2g *7,40% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,61g *3,10% |
Węglowodany | 59g *22,60% |
w tym cukry | 1,8g *2,00% |
Błonnik | 2,2g *8,90% |
Białko | 9,9g *19,80% |
Sól | 1,5g *25,80% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z makiem
Składniki: mąka PSZENNA (57,6%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (11,5%), drożdże , mak (2,4%), olej rzepakowy, sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1364 kJ 323kcal 16,00% |
Tłuszcz | 4,7g *6,70% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,58g *2,90% |
Węglowodany | 59g *22,60% |
w tym cukry | 1,9g *2,10% |
Błonnik | 2,6g *10,40% |
Białko | 9,8g *19,60% |
Sól | 1,5g *25,70% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z serem i słonecznikiem
Składniki: mąka PSZENNA (43,2%), woda, mieszanka: (mąka PSZENNA, ziarno słonecznika, mąka kukurydziana pęczniejąca, sól jodowana, olej słonecznikowy, cukier, przyprawy), naturalny zakwas PSZENNY (8,7%), ser twardy podpuszczkowy (3,5%): (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: karoten ), drożdże , słonecznik (1,8%), sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1281 kJ 303kcal 15,00% |
Tłuszcz | 5,2g *7,40% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3g *6,70% |
Węglowodany | 52g *20,10% |
w tym cukry | 0,46g *0,50% |
Błonnik | 2,2g *8,60% |
Białko | 11g *21,20% |
Sól | 1,6g *26,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne
Składniki: mąka PSZENNA (57,8%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (12,6%), drożdże , sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1193 kJ 281 kcal *14,00% |
Tłuszcz | 0,99g *1,40% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,25g *1,30% |
Węglowodany | 58g *22,40% |
w tym cukry | 1,4g *1,60% |
Błonnik | 2g *7,90% |
Białko | 9,1g *18,10% |
Sól | 1,5g *25,80% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-żytnie
Składniki: mąka PSZENNA (35,8%), woda, mąka ŻYTNIA razowa (22,1%), naturalny zakwas PSZENNA (11,5%), drożdże, sól, cukier, gluten PSZENNY.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1089 kJ 257kcal *13,00% |
Tłuszcz | 1,2g *1,70% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27g *1,30% |
Węglowodany | 51g *19,50% |
w tym cukry | 1,9g *2,10% |
Błonnik | 4,4g *17,70% |
Białko | 8,4g *16,80% |
Sól | 1,3g *21,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-razowe z dodatkiem żurawiny i rodzynek posypane płatkami owsianymi.
Składniki: mąka PSZENNA (27,5%), woda, suszona żurawina (14,5%): (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), mąka ŻYTNIA razowa (13,0%), naturalny zakwas PSZENNY (8,8%): rodzynki (7,3%), płatki OWSIANE (5,4%), drożdże, sól, cukier, gluten PSZENNY.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1249 kJ/295 kcal *15,00% |
Tłuszcz | 2,3 g *3,30% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g *1,50% |
Węglowodany | 59 g *22,70% |
w tym cukry | 14g *15,10% |
Błonnik | 5g *20,10% |
Białko | 7,1 g *14,20% |
Sól | 1g *16,70% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-drożdżowe z rodzynkami
Składniki: mąka PSZENNA (46,8%), woda, rodzynki (11,5%), cukier, JAJA , pasteryzowana masa JAJOWA, margaryna: [oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emulgator: (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato)], drożdże, aromat śmietankowy, sól, barwnik: beta-karoten.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1354 kJ 321kcal *16,00% |
Tłuszcz | 5,9g *8,40% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1g *10,40% |
Węglowodany | 57g *22,10% |
w tym cukry | 9,2g *10,20% |
Błonnik | 2,5g *9,90% |
Białko | 8,6g *17,30% |
Sól | 0,31g *5,20% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
500g
Składniki: mąka PSZENNA 88%, woda, drożdże, sól, cukier.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1382 kJ 326kcal 16,0% |
Tłuszcz | 1,2g *1,7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g *1,5% |
Węglowodany | 67g *25,8% |
w tym cukry | 1,7g *1,9% |
Błonnik | 2,7g *10,8% |
Białko | 10g *20,0% |
Sól | 1,4g *23,3% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne
Składniki: mąka PSZENNA (58,4%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (11,7%), drożdże , zakwas piekarniczy PSZENNY w proszku, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1207 kJ 285kcal *14,00% |
Tłuszcz | 1,1g *1,60% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27g *1,30% |
Węglowodany | 58g *22,40% |
w tym cukry | 0,28g *0,30% |
Błonnik | 2,1g *8,50% |
Białko | 9,6g *19,20% |
Sól | 1,6g *25,90% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z mieszanką ziaren
Składniki: mąka PSZENNA (58,4%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (11,7%), drożdże , zakwas piekarniczy PSZENNY w proszku, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1284kJ 304kcal *15,00% |
Tłuszcz | 1,1g *1,60% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27g *1,30% |
Węglowodany | 58g *22,40% |
w tym cukry | 0,28g *0,30% |
Błonnik | 2,1g *8,50% |
Białko | 9,6g *19,20% |
Sól | 1,6g *25,90% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z mieszanką ziaren
Składniki: mąka PSZENNA (55,8%), woda, naturalny zakwas (12,5%): (woda, mąka PSZENNA), drożdże, sól.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1089 kJ 257kcal *13,00% |
Tłuszcz | 2g *2,80% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g *3,50% |
Węglowodany | 51g *19,50% |
w tym cukry | 0,9g *1,00% |
Błonnik | 1,7g *6,90% |
Białko | 7,9g *15,80% |
Sól | 1,4g *22,60 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z ziarnami
Składniki: mąka PSZENNA (45,9%), woda, naturalny zakwas PSZENNY (9,3%), posypka (7,1%): [płatki OWSIANE (35%), siemię lniane (30%), słonecznik łuszczony (20%), płatki ŻYTNIE (15%)], drożdże , słonecznik (2,8%), SOJA nasiona suche (2,8%), siemię lniane (2,8%), sól, cukier, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1238 kJ 293kcal 15,00% |
Tłuszcz | 6g *8,50% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,77g *3,80% |
Węglowodany | 47g *18,20% |
w tym cukry | 1,8g *2,10% |
Błonnik | 3,7g *14,80% |
Białko | 11g *21,30% |
Sól | 1,3g *21,90% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenno-maślane z sezamem
Składniki: mąka PSZENNA (56,8%), woda, cukier, margaryna: [oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emulgator: (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato)], SEZAM (3,6%), mieszanka: (olej rzepakowy, emulgator: E471, aromat maślany, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), JAJA , pasteryzowana masa JAJOWA, mieszanka: (MLEKO w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, maślanka w proszku), sól, drożdże.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1447kJ 344kcal 17,00% |
Tłuszcz | 11g *15,10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4g *12,00% |
Węglowodany | 51g *19,60% |
w tym cukry | 5,1g *5,70% |
Błonnik | 1,8g *7,40% |
Białko | 9,3g *18,60% |
Sól | 0,65g *10,90% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Pieczywo pszenne z kremem typu bechamell z ziołami i serem
Składniki: mąka PSZENNA , woda, ser twardy podpuszczkowy (13,3%): (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: karoten), drożdże, krem : (skrobia modyfikowana: E1422; śmietanka w proszku, MLEKO odtłuszczone w proszku, LAKTOZA, serwatka w proszku, sól, ekstrakt drożdżowy, przyprawa mielona, substancja zagęszczająca: E401, aromat), smalec wieprzowy, sól, cukier, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, oregano suszone.
Wartość energetyczna w 100 g produktu | 1276 kJ 303kcal 15,00% |
Tłuszcz | 7,5g *10,70% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4g *20,00% |
Węglowodany | 47g *18,00% |
w tym cukry | 2,2g *2,40% |
Błonnik | 1,5g *6,00% |
Białko | 11g *22,50% |
Sól | 1,7g *27,90% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).